Drevesa

Drevesa v vaši okolici bodo negovana in zdrava

Drevesa obrezujemo, sadimo in odstranjujemo že štiri desetletja. Smo podjetje, ki izhaja iz družinske tradicije, zato so tudi drevesa za nas kot družinski člani. To pomeni, da jih spoštujemo in smo jim hvaležni za vse njihove darove. Saj vendar vemo, da nam nudijo senco, zavetje in nenazadnje pripomorejo k čistemu zraku. Ne glede na to, kje stojijo, si drevesa zaslužijo našo skrb in pozornost. V naravi jih tako človek lahko le spodbuja k čim bolj uspešni rasti ter jim pomaga pri dobrem razvoju, v reguliranih okoljih pa je naša vloga toliko večja. Sečnja dreves v gozdovih in odstranjevanje odpadnega lesa so med dejavnostmi našega podjetja, ki jo izvajamo tako v gozdu kot na vrtu. Vaša okrasna drevesa obravnavamo z enako mero strokovnosti in predanosti kot tista v gozdu ali spomeniško zaščitena drevesa.

drevesa

Največja mera strokovnosti pri sečnji dreves z različnimi tehnikami podiranja dreves

V naše podjetju smo se z lesom in drevesi začeli ukvarjati že davnega leta 1978. Potem smo sčasoma prek rasti in razvoja podjetja ter zadovoljstva strank presegli skromne okvirje in z različnimi prestrukturiranji in dodatnimi sodelavci zaživeli v obliki, kot jo poznamo danes. Imamo velik delovni park, kjer predelujemo odpadni in odsluženi les. Proizvajamo sekance in biomaso, ki so ekološko neobremenjujoči ter s tem pripomorejo k varovanju okolja. Na splošno je spoštovanje narave in njenih bogastev predpogoj za ukvarjanje z drevesi. Sečnja dreves pri tem ni izjema. Z našimi visoko usposobljenimi sodelavci so vaša drevesa vedno v dobrih rokah. V vseh razmerah namreč posekamo in spravimo vaš les in vam strojno počistimo zaraščene površine. Okrogli les tudi odkupujemo in prodajamo, ter dobavljamo lesene pilote različnih velikosti. Sečnjo dreves izvajamo tudi strojno s pomočjo bagra, ki lahko pomembno pripomore k hitrosti in uspešnosti sečnje. Drevo namreč odreže s kleščami ter ga nato odloži. Če debel ni treba nadalje predelati v sekalniku, je takšna tehnika podiranja dreves izjemno hitra in učinkovita.

Nega dreves zahteva znanje, izkušnje in ljubezen

Drevesa nam dajejo kruh, zato smo v našem podjetju predani zagotavljanju najboljšega zanje. Sem spada tudi nega dreves, ki jo izvajamo celostno in strokovno. Zaposlujemo arboriste in sodelavce z ustreznimi certifikati, ki so seznanjeni z najnovejšimi trendi in metodami na področju nege dreves. Tako vam nudimo od sadik in njihovega sajenja do obrezovanja in svetovanja. Če imate v mislih že specifičen projekt ali iščete pomoč za obstoječ vrt ali nasad, vedno se vam bomo popolnoma posvetili. Izvajamo storitve po vsej Sloveniji in vas z veseljem sprejmemo tudi na sedežu našega podjetja. Naši arboristi vam izdajo strokovno mnenje in ocenijo statiko dreves. Pri projektiranju objektov vam svetujejo in potek strokovno nadzorujejo. Ocenjujejo lahko tudi zdravje dreves in analizirajo njihovo rast. Pomagajo jih popisati in tako vzpostaviti kataster GIS. Ne glede na vrsto ali velikost drevesa so naši strokovnjaki seznanjeni z evropskimi smernicami za njihovo nego.Sečnja dreves

Obrezovanje sadnih dreves za nas ni ugriz v kislo, temveč vaše sladko jabolko

V Sloveniji so še vedno zelo priljubljen okras vrta sadna drevesa, obrezovanje katerih ne zahteva nič manj strokovnosti kot ostalih. Ste veseli, da je bolj priporočljivo nekatera drevesa namesto spomladi obrezovati poleti ali pozno jeseni, ko se začenja njihova doba mirovanja? Mednje spadata tudi oreh in češnja, ki ju pogosto najdemo v slovenskih sadovnjakih. Razlog je t.i. »solzenje«, izločanje vode, saj je nekatere drevesne vrste vsebujejo več prav pozno pozimi in zgodaj spomladi. Tudi nekaterih drugih vrst ni potrebno obrezovati spomladi, razen iz estetskih razlogov ali zaradi odstranjevanja odmrlih vej, denimo pri brezi ali hrastu. Starejših višjih iglavcev naj bi obrezovali čim manj, pri čemer je treba pri iglavcih paziti, da rez v star les ostaja plitek. V našem podjetju obrezujemo sadna drevesa skladno z najsodobnejšimi načeli in navodili, ki veljajo na evropski ravni. Pri tem uporabljamo kombinacijo plezalne tehnike in avtodvigal. Tako zagotavljamo visokokakovostne storitve in ohranjamo konkurenčnost. Če želite, po posegu veje tudi odpeljemo ali odstranimo štor ter na njegovo mesta zasadimo novo drevo. Ponujamo sadike vseh vrst in velikosti, ki izhajajo iz ene največjih evropskih drevesnic. So izjemne kakovosti, svetovali pa vam bomo tudi glede njihove nege in vzdrževanja. Njihova cena ostaja dostopna, večje sadike so primerne za takojšnje vidne spremembe v prostoru, saj dosegajo velikost od 3 do 4 metre. Z veseljem vam bomo pokazali naš izbor sadik in vse ostale izdelke in storitve iz naše ponudbe. Preglejte našo spletno stran z veliko uporabnimi informacijami, na kateri najdete tudi mnogo fotografij in videoposnetkov naših strokovnjakov pri delu. Naše bogate izkušnje pri negi dreves dokazujejo tudi številni primeri, ko so nam skrb zanje zaupale občine, ustanove ali podjetja. Smo namreč edini v Sloveniji, ki lahko zagotovimo nekatere storitve hitro in strokovno. Zato verjemite, da se bomo tudi vašemu primeru posvetili z vso dožno pozornostjo in vam predlagali rešitev, ki bo vašim drevesom dobrodošla, vašemu žepu pa blagodejna. Oglasite se nam preko elektronske pošte, telefona ali osebno!