Mulčenje

Mulčenje Mulčenje je postopek, ki ima različne namene. Z njegovo pomočjo lahko poskrbimo za vlaženje tal, saj površini tal zagotovimo plast izolacije, tla pa bodo lažje ohranjala primerno temperaturo. Če omenimo še zmanjšano rast plevela in nahranitev zemlje z vsemi potrebnimi hranilnimi snovmi ugotovimo, da je mulčenje postopek, ki je dejansko koristen za tla. Postopek izvajamo tako v kmetijski, kot tudi v vrtnarski panogi, kjer s pomočjo mulčerja na tla nanašamo zdrobljene rastlinske in druge delce. V vrtnarski panogi je postopek še posebej uporaben, saj plast mulča tlom zagotavlja senco oziroma zaščitno plast, zaradi katere se izhlapevanje vlage iz zemlje bistveno zmanjša. Ker vlaga ostaja v zemlji, je potreba po zalivanju manjša, rastline pa bodo tako bolje uspevale. Izbiro mulča moramo prilagoditi terenu in namenu mulčenja, prilagoditi pa je potrebno tudi izbiro mulčerja. Mulčer za mini bager je pripomoček, ki ga pritrdimo na mini bager, primeren pa je tudi za domačo uporabo. Gozdarski mulčerji so precej večji in robustnejši, saj je njihov namen drugačen. Uporabljamo jih tudi v podjetju Tisa in sicer v namen storitev, kot so frezanje grmovja, vejevja in drevesnih panjev.

mulčer za mini bagerMulčer za mini bager – tudi za grmovje

Mulčer za mini bager lahko uporabimo v različne namene. Eden izmed njih je tudi mulčenje grmovja, kar pomeni, da z določene površine odstranimo razrasle rastline in površino tako pripravimo na nadaljnjo uporabo. Mulčer za mini bager lahko uporabljamo tudi za opravila na domačem vrtu. Mini bager je vsestranski pripomoček, ki nam omogoča priključitev različnih delov, kar pomeni, da ga lahko prilagodimo določenemu namenu uporabe, eden izmed njih pa je tudi mulčenje. Mulčer za mini bager boste našli tudi v podjetju Tisa. Na voljo je tudi samohodni mulčer.

Mulčenje in izbira primernega mulčerja

Mulčenje za kvalitetno izvedbo zahteva uporabo primernega mulčerja. Pri tem se moramo osredotočiti predvsem na namen mulčenja in na sam teren, poleg tega pa se mulčerji za domačo uporabo precej razlikujejo od tistih, ki jih uporabljamo v profesionalne namene. V podjetju Tisa je na voljo tudi mulčer za brežine in jarke, ki se odlično prilagodi težjemu terenu, zaradi robustne in kompaktne izvedbe pa je varen za uporabo na težjih terenih. Za dodatne informacije nas obiščite v podjetju Tisa.