Mulčer je namenjen mulčenju različnih rastlinskih ostankov

Mulčer je stroj, ki je namenjen mulčenju rastlinskih ostankov v poljedelstvu, vinogradništvu, sadjarstvu ter čiščenju ostalih kmetijskih, komunalnih in infrastrukturnih površin. Poznamo več različnih tipov mulčerjev:

  • univerzalni mulčerji,
  • mulčerji za travo,
  • gozdni mulčerji,
  • mulčerji za traktor,
  • vinogradniški mulčerji.

Vsak izmed naštetih mulčerjev ima svoje karakteristike, prav zato pa vsakega uporabljamo za točno določen namen. Izjema se pojavi le v primeru univerzalnega mulčerja, ki je precej splošno uporaben. Univerzalni mulčerji se uporabljajo predvsem za mulčenje rastlinskih ostankov v poljedelstvu, komunali ter pri sadjarstvu in vinogradništvu.

Prednosti mulčenja je veliko. S tem, ko mulčena masa ostane na tleh, bomo tla zaščitili pred prehitro izgubo vlage, prav tako pa bomo preprečili rast plevela na zemljišču.

mulcer za traktor

Mulčer za traktor je robusten in zato zmore predelati večji volumen mulčene mase

Mulčerji za traktor so navadno nekoliko robustnejši in so prav zato izjemno vsestransko uporabni. Navadno jih uporabljamo za obdelovanje večjih kmečkih površin, kot so na primer polja, uporabljamo pa jih tudi na travnikih. Mulčerje velikokrat uporabljamo pri povečani delovni hitrosti, zato morajo biti mulčerji sposobni predelati večji volumen mase. Največkrat se omenjeni mulčerji uporabljajo za mulčenje žitnih in koruznih strnišč, travinja, sončnic ter drugih kultur, ki se uporabljajo pri zelenem gnojenju oziroma podoru.

Mulčerje za travo lahko uporabljamo tako na travnikih in pašnikih, kot tudi v parkih in vinogradih

Mulčerji za travo so namenjeni predvsem hitremu in efektivnemu mulčenju travne mase v sadovnjakih, vinogradih, parkih, na pašnikih, letališčih, golf igriščih itd. Kupiti je mogoče različne vrste mulčerjev za travo in jih tako prilagoditi potrebam vsakega posameznika.

mulčer cena

Z gozdnimi mulčerji lahko drobimo večino vrst lesa in lesnih ostankov

Gozdne mulčerje uporabljamo za čiščenje površin v zaraščanju ter vzdrževanje gozdnih in kmetijskih površin. Namenjeni so drobljenju vseh vrst lesa, vej, grmičevja, lesnatih rastlinskih ostankov, podrastja, dračja ter tanjših debel.

Ugodne cene mulčerjev, ki so izjemno dobro ohranjeni

V podjetju Tisa d.o.o. se lahko poleg strokovno podkovane ekipe in širokega spektra znanja, ki ga premorem in ga tudi vestno dopolnjujemo, pohvalimo tudi z izjemno dobro mehanizacijo, ki nam omogoča kvalitetno opravljanje storitev.

V podjetju Tisa d.o.o. poleg številnih gozdarskih storitev opravljamo tudi storitve mulčenja. Z gozdarskim mulčerjem opravljamo storitve frezanja grmovne vegetacije, vejevja in drevesnih panjev. Strojni park obsega mulčer goseničar moči 400 KS ter mulčer gumaš 260 KS. Freze strojev imajo delovno širino 2300 mm in pri hitrosti vrtenja 1000 obratov/minuto meljejo ali drobijo veje, panje ali grmovje. Zmleta lesna masa ostane na mestu mletja.

Gozdni mulčer v podjetju Tisa d.o.o. uporabljamo na veliko področjih. Tako na primer z gozdarskim mulčerjem pomagamo pri vzpostaviti pašnih in travnih površin, mletju grmovne vegetacije do 10 cm prsnega premera, izravnavi manjših neravnin na terenu, vzdrževanju tras elektrovodov ali drugih linijskih objektov, drobljenju manjših kamnov ali skal, medtem ko drobljenje kamnov do globine 30 cm izvajamo s frezo Seppi Supersoil. S pomočjo mulčerja opravimo tudi mletje vejevja, lahko pa z njegovo pomočjo za gradnjo pripravimo tudi parcele.

Poleg mulčerja nepogrešljivi del orodja predstavlja tudi freza. Z njeno pomočjo se lotevamo predvsem frezanja panjev v okolici hiš in v parkih. Freza se lahko pohvali s 34 konjskimi močmi. Brez razkopavanja lahko do globine 35 cm frezamo štore oz. površinske korenine posekanih dreves. Storitev je cenovno ugodna v primerjavi z izkopom.

Ponudba storitev, ki vam jih v podjetju Tisa d.o.o. ponujamo je široka. Oglejte si spletno stran in se odločite za naročilo storitve, ki jo potrebujete. Delo, ki ga opravimo je s pomočjo mulčerja kvalitetno in natančno dokončano. Pri delu uporabljamo različne vrste orodja, od motornih žag do mulčerjev za bager in drugih mulčerjev. Kljub temu, da so mulčerji že rabljeni, so odlično vzdrževani ter tako omogočajo kvalitetno opravljanje nalog.

Poleg mulčerjev po ugodni ceni in storitve mulčenja vam pri nas ponujamo še pester nabor sadjarskih in arborističnih storitev, stranke pa se lahko odločijo tudi za naročilo gozdarskih storitev. Ob vsem tem ponujamo še možnost naročila sekancev in drobljencev, ki predstavljajo enega izmed najbolj ekološko naravnanih goriv dan danes. Poleg tega se lahko pri nas stranke dogovorijo tudi za odvoz odpadne lesne bio mase, ki jo bomo uporabili prav za pridelavo sekancev in drobljencev.

Ob vsem tem, pa vam v podjetju Tisa d.o.o. ponujamo tudi rabljene stroje. Med njimi se nahaja tudi kakovosten in dobro ohranjen mulčer. Cena mulčerja je dostopna, z njegovo pomočjo pa bodo stranke z lahkoto očistile okolico svoje hiše, travnike ali celo pašnike in gozdove. 

V primeru vprašanj nas pokličite po telefonu: 031 714 882 ali pa nam pišite po e-pošti: ales.samec@tisa.si, ter se pozanimajte o stvareh, ki vas pred naročilom mulčerja še zanimajo. Z veseljem vam bomo odgovorili na vprašanja in vam pomagali do naročila pravilne naprave, ki jo potrebujete. Prav tako ne spreglejte naše ponudbe rabljenih strojev, ki vam jih ponujamo v nakup po ugodni cenah.