Pomagamo vam pri pripravi vaših dreves za odkup lesa

Odkup lesa je lahko donosen, če znamo s svojim lesom upravljati vzdržno in smotrno. V podjetju Tisa smo zaposleni ljubitelji lesa in gozdarstva, strokovno izobraženi na najvišji ravni. Družinsko podjetje smo razvili v posel, ki že štiri desetletja skrbi za okolje in naravo. Ukvarjamo se z vrtnarjenjem, odstranjevanjem lesa in ostalega materiala ter zagotavljamo posek in spravilo lesa v vseh razmerah. Pomagamo vam z odkupom in prodajo okroglega lesa, saj so  za te naloge včasih domače kapacitete premalo. Z izkušnjami in znanjem vam jamčimo, da boste dosegli kar najbolj donosen odkup lesa. Ko določite, katera drevesa boste posekali, se ta označijo. Kupec lesa mora pri določanju vrednosti dreves, ki jih ponujate za odkup lesa, upoštevati več dejavnikov. Najprej se mora določiti vrednost samega drevesa, pri čemer se upoštevajo lastnosti, kot je vrsta lesa, premer, dolžina hloda in kakovost. Če potrebujete pomoč pri spravilu, smo vam na voljo. Naš strojni park je raznolik in primeren za različne vrste dreves. Odkup lesa je tudi priložnost, da vrt ali gozd posodobite in uredite ter tako pripravite za naslednje sezone. Svetujemo vam, da z odkupom lesa ne čakate predolgo, saj je treba les prodati v optimalnem, zdravem stanju. Tudi pri tem časovnem načrtovanju vam pomagajo naši strokovnjaki. 

Odkup in prodaja lesa

Specializiramo se za pomoč in asistenco za prodajo lesa

Prodaja lesa je lahko včasih za zasebnike, ki se z gozdarstvom ukvarjajo zgolj ljubiteljsko, naporna in včasih celo mukotrpna naloga. Lahko pa vam tudi prinese dodaten vir zaslužka, saj je prodaja lesa še vedno donosna. Les je material, ki je cenjen tudi izven naših meja, s slovensko tradicijo obdelovanja in predelave lesa pa smo vsekakor eni najbolj prepoznavnih lesnih narodov Evrope. Prvi korak pri prodaji in odkupu lesa je izbrati profesionalnega gozdarja oziroma strokovnega sodelavca. Mnogi lastniki gozdov pogosto sprašujejo, zakaj bi morali imeti gozdarja, da bi jim pomagali prodati les. Odgovor je zelo preprost: strokovno podkovani gozdar ali inženir gozdarstva, kakor jih zaposlujemo v našem podjetju, vam pomaga zagotoviti, da bo vaš odkup lesa finančno uspešen in ekološko vzdržen. Ne smemo namreč pozabiti, da je gozdarjenje poseg v ekosistem gozda, ki mora ostati trajnostno vzdrževan, saj je to eden najbolj pomembnih pridelovalcev kisika, hlada in sence.

Naj vam olajšamo spravilo lesa in organiziramo prevoz lesa

Tudi spravilo lesa bo s pomočjo podjetja Tisa bolj enostavno. Razumemo namreč, da imajo manjši pridelovalci ali lastniki gozda manjše kapacitete in neprimerno opremo. Investicije v delovne stroje so precejšnje in sami smo vložili poleg lastnega kapitala tudi  znanje pri pripravi evropskih razpisov, da smo pridobili ustrezne stroje. Te sedaj uporabljamo za sečnjo in odkup lesa v vseh razmerah. Na naši spletni strani najdete tudi ponudbo rabljenih strojev, prav tako pa vam organiziramo prevoz lesa. Če se bojite, da bi pri spravilu prišlo do pretirane sečnje, naj vas pomirimo. Zaradi sečnje se ob odstranitvi dreves z določenega področja količina vode na tem območju poveča. To povečanje vode je zaželeno, saj služi tako za zagotavljanje hidracije populacijam rastlin, živali in celo ljudi, hkrati pa izboljšuje kakovost tal in spodbuja ponovno rast dreves. Zato je sečnja potrebna ter pripomore k obnavljanju gozdov na srednji in dolgi rok, kar pomeni njihovo zdravo rast in vzdržnost.

Prodaja in spravilo lesa

Vse za uspešno in učinkovito sečnjo lesa

Da sečnja lesa poteka hitro, učinkovito in ekološko, poskrbimo z ekipo strokovnjakov in vrhunsko opremo. Naši spravilci, drobilci in freze so različnih velikosti in zmogljivosti ter prihajajo iz priznanih tovarn. V podjetju vam situacijo rešimo celostno in predlagamo rešitve za nadaljnje vzdrževanje vašega gozda. Pomagamo vam oceniti, koliko dreves bo odstranjeno ter koliko je vreden les. Z veseljem vam odgovorimo na vprašanja o upravljanju vašega gozdnega zemljišča in pomagamo pri razvoju vašega načrta gospodarjenja z gozdovi. Ne smemo podcenjevati pomena primernega časa sečnje. Čas prodaje lahko vpliva tudi na ceno. Večina žag ima namreč omejene skladiščne prostore za hlode. Najbolj donosno boste prodali, če boste prodali v času, ko je zaloga hlodov v predelovalnih obratih nizka. Zima je po navadi najboljši čas za prodajo lesa. Kupci lahko ponudijo več, če imajo daljši čas za spravilo. V Sloveniji se z odkupom včasih ukvarjajo tudi na dražbah, kar kot gozdar gotovo že veste. Obstajata dva načina prodaje lesa. Lahko se odločite, da boste posekali svoj les in prodali rezani izdelek – kot so furnir in žaganje, celuloza, stebri – ali pa prodali stoječa drevesa in kupcu omogočili, da jih razreže in vleče. V vsakem primeru vam nudimo strokovno svetovanje in pomoč, s katerima ne boste prepuščeni naključjem. Iztržite največ za svoj les in oplemenitite svoj gozd s podjetjem Tisa. Oglasite se nam po telefonu ali elektronski pošti ter nam opišite svojo situacijo. Dodelili vam bomo svetovalca, ki ga lahko obiščete tudi osebno. Na sestanku pregledamo vaše možnosti in priložnosti, ki se vam ponujajo. Za vaše izdelke jamčimo najvišjo kakovost storitve in obdelave, kar dokazujejo tudi naši certifikati in standardi.