Drobilec vej

Drobilec vej oz. drobilec se uporablja za čiščenje oziroma drobljenje ostanka vej po poseku v gozdu, vrtu ali drugod. Počistite vse veje, ki so nastale kot posledica obrezovanja dreves oziroma standardnega spomladanskega čiščenja na vašem vrtu. Drobilec vej oz. drobilec lesa namreč zmelje vse veje, kar je najhitrejši način, da se jih iznebite. Naše podjetje lahko za vas opravi mletje vej z našim drobilcem za veje. Poleg drobilca lesa nudimo tudi drobilec za kamenje, s katerimi lahko očistimo vaš teren, predvsem pa je uporaben na njivah, kjer vsako pomlad na vrh pride veliko večjega kamenja. Delo vedno izvedemo profesionalno in maksimalno učinkovito. Vedno se trudimo, da so naše cene storitev konkurenčne oziroma ugodne. Izvajamo tudi odkup lesa.

Izdelava sekancev z drobilcem vej

Če se odločite, da boste s pomočjo drobilca očistili vaš vrt, boste z njegovo pomočjo naredili uslugo okolju in še nekaj dobrega za vaš vrt oziroma vašo njivo. Če veje enostavno skurite na odprtem, kot je običaj v naših krajih, potem boste imeli kar nekaj ur dela, da boste nadzirali ogenj in popravljali gorišče, da bo na koncu zgorelo vse. Delo je neprijetno in zamudno, ker se morate ves čas ogibati gostim oblakom dima. Poleg tega v največ primerih veje dokaj slabo gorijo, saj redko kdo počaka kak mesec ali bolje dva, da bi se veje vsaj delno posušile in tako gorele lažje in z manj dima. Seveda je stopnja onesnaževanja v primeru, ko kurite vlažne, komaj odrezane veje toliko večja, saj je znano, da moker les oddaja več škodljivih emisij. Zato vam predlagamo, da se raje odločite za odvoz odpadlega lesa in vejevja na lokacijo Cesta v Prod 84, Ljubljana, kjer jih bomo koristno predelali.

Drobilec vej deluje podobno kot drobilec kamenja, ki kamenje lahko predela v pesek. Z drobilcem lesa oziroma vej hitro in enostavno ter brez nadležnega in nepotrebnega kurjenja predelamo v kup sekancev. Te sekance nato pustimo nekaj mesecev sušiti, medtem pa jih občasno obračamo.

Drobilec lesa za boljši gozd

Tako, kot je drobilec za kamenje ključen v primeru, če želite očistiti polje, na katerem boste uredili njivo (drobilec za kamenje je vsekakor cenejša opcija kot izkopavanje in odvažanje kamnov in manjših skal na drugo lokacijo), je drobilec vej oziroma drobilec lesa ključen za to, da bo vaš gozd ostal zdrav tudi po poseki. Odpadni les po poseki, je namreč vaba za včasih tudi nezaželene škodljivce, ki lahko kakovost gozda poslabšajo. Ko posekamo gozd, najprej izvozimo hlodovino, ki nam prinese dobiček (bodisi, da gre za drva ali »boljši« les, ki je primeren za predelavo). Seveda pa v gozdu ostanejo veje, ki so bolj ali manj neuporabne in so na nek način lesni drobir, ki nima prave ekonomske vrednosti. Toda tudi veje se da ekonomsko predelati.

Predelava t.i. odpadnega lesa

Drobilec vej oziroma drobilec lesa je zelo učinkovit stroj, ki zmelje ali drug odpadni les. Pod odpadni les spadajo odslužene palete, odpadna žagovina, odpadno leseno pohištvo in drugi odpadki iz lesa, ki bi normalno romali na deponijo . Drobilec lesa naredi to, kar bi se po naravni poti tako ali tako zgodilo. Ostanek lesa bi po naravni razgradnji sčasoma tako ali tako zgnil, le trajalo bi dolgo časa. Drobilec pa vse skupaj pospeši, saj sekance nato uporabimo kot zastirke, slej ko prej pa se tudi le te spremenijo v humus. Vaš gozd bo tako lepo urejen in po poseki boste vzpostavili najboljše pogoje za razvoj gozda.

Drobilec lesa v naši režiji se splača

Na voljo imamo drobilce lesa, katerih končni proizvod so sekanci ter drobilce kamenja, ki sami po sebi nimajo končnega proizvoda, spreminja pa večje kamenje na njivah v pesek, ki ne onemogoča uporabo njive.

Urejanje vrta in okolice

V primeru da odpadlega lesa ne morete dostaviti k nam, se lahko proti plačilu zmenimo tudi za odvoz lesa. Odpadni les lahko vsebuje manjše kose kovin, ne sme pa vsebovati plastike. Potek izdelave sekancev gre čez tri stopnje, drobljenje s primarnim drobilcem, drobljenje s sekundarnim drobilcem in sejanje s sitom.

V vsakem primeru vam bomo ponudili prvovrstno storitev po zelo ugodnih cenah, saj se trudimo, da smo na trgu konkurenčni. Potrudili se bomo, da svojo storitev našim naročnikom prilagodimo tako, da kar najbolj upoštevamo njihove želje oziroma potrebe.