Odkup lesa

Odkup lesa je pri nas ugoden

Odkup lesa naše podjetje izvaja tudi z namenom, da bi izdelali sekance, ki so odlična biomasa. V tem primeru gre za odkup odpadnega lesa, ki ga potem predelamo v omenjene sekance. Ti so v primerjavi z drvmi bistveno boljša opcija za kurjenje, saj gre za predelan oziroma recikliran les. Naš drobilec lesa tako poskrbi, da se lesni odpadki predelajo v biomaso, koristno kurjavo, zaradi katere ne bo za drva treba pasti številnim drevesom. Na drugi strani bi se bilo treba lesnih odpadkov potrebno tako ali tako iznebiti. Številni ljudje lesne odpadke kar skurijo na prostem. A to vam odsvetujemo zaradi več razlogov. Bolje je, da se odločite za odkup odpadnega lesa, saj bodo tako vaši odpadki koristno uporabljeni. Pozimi se moramo ogrevati tako ali tako in zakaj ne bi za to porabili lesnih odpadkov?

odkup odpadnega lesa

Cenik za odkup lesa je pri nas zanimiv

Vabimo vas, da si ogledate naš cenik za odkup lesa. Verjamemo, da je za vas lahko zelo ugoden. Izvajamo ugoden odkup smrekovega lesa, odkup lesa oreha in tako dalje. Odkup lesa je naša pomembna dejavnost. Toda poleg odkupa lesa izvajamo še gozdarska dela, mulčenje oz. čiščenje terena in še kaj.

Odkup lesa je zaželen, če imate lesne odpadke

Odkup lesa je možen v dveh delih. Eno je odkup lesa, ki je podrt v gozdu. V tem primeru gre denimo za odkup smrekovega lesa ali odkup lesa oreha po našem ceniku za odkup lesa. Lahko pa gre tudi za odkup odpadnega lesa. Za slednjo dejavnost smo registrirani, zato vam lahko po prejemu lesnih odpadkov izdamo tudi certifikat, ki bo izpričeval, da ste vaše lesne odpadke oddali pri nas, ki imamo registracijo za njihovo predelavo. Tako vam nihče ne bo mogel očitati, da ste z vašimi lesnimi odpadki onesnažili okolje. V primeru, da bi želeli, da mi namesto vas opravimo transport lesnih odpadkov, bomo to z veseljem storili in vam storitev zaračunali po ceniku za odkup lesa. Na naši deponiji v Ljubljani sprejmemo lesne odpadke, ki ostanejo po porušitvi stavb. V tem primeru gre večinoma za ostrešja ter lesene obloge. Nadalje lahko pri nas odložite stavbno pohištvo, kot so podboji, vrata ter okna, iz katerih so bila prej odstranjena stekla. Sprejemamo prav tako veje, ki ste jih odžagali z dreves, žagovino, oblance ter lesni prah in odpadno lesno embalažo. Lesne odpadke nam lahko pripeljete v kakršni koli obliki. Med njimi so lahko tudi manjši kosi kovine (na primer žeblji ali vijaki), nikakor pa ne sme biti nobenih kosov plastike.

Cenik za odkup lesa je pri nas ugoden

V pogojih tržnega gospodarstva je razumljivo, da se ceniki za odkup lesa pri posameznih ponudnikih lahko tudi občutno razlikujejo. Poslovne politike različnih podjetij so različne in nekatera podjetja ponujajo ugodnejši cenik za odkup lesa, nekatera podjetja pa manj ugoden cenik za odkup lesa. Pri nas se trudimo, da našim strankam zagotovimo kar najbolj ugoden cenik za odkup lesa, ko gre za odkup smrekovega lesa, odkup lesa oreha ali podobno. Za nas je pomembno, da smo in ostanemo konkurenčni, zato našim strankam za les ponujamo pošteno ceno.

odkup lesa

Odkup lesa je povezan s sečnjo lesa

Za razliko od odkupa odpadnega lesa je odkup lesa, kot je odkup smrekovega lesa ali odkup lesa oreha povezan s sečnjo lesa v gozdu. Sečnja pa je za številne lastnike gozda problematična, saj je treba poskrbeti za varno podiranje dreves, transport in čiščenje terena. Zato vam ponujamo takšen odkup lesa, ki bo za vas najbolj enostaven. Ker se poleg odkupa lesa ukvarjamo tudi z gozdarskimi deli, vam lahko zagotovimo tak odkup lesa, pri katerem vam ne bo treba migniti niti s prstom, saj bomo vse storili mi. Najprej bomo podrli drevesa, jih očistili, naložili in odpeljali k nam. Potem pa bomo – če se bomo tako dogovorili – poskrbeli tudi za čiščenje terena. Lahko vam zmeljemo veje in jih raztrosimo po gozdu in opravimo mulčenje terena, da bodo gozdna tla pripravljena na sprejem novih sadik oziroma semen. Trudimo se, da našim strankam zagotovimo tak odkup lesa, da jim bo šel kar najbolj na roko, saj se vedno trudimo, da sodelujemo na tak način, da so naše stranke kar najbolj zadovoljne. Imamo znanje, imamo izkušnje in imamo voljo, da svoje storitve opravimo na kar najbolj kakovosten način, zato smo poslovni partner, kateremu je vredno zaupati.