Mulčerji za popolno pripravo tal

mulčerjiMulčerji so stroji, s pomočjo katerih po podiranju drevja frezamo panje, meljemo travo z njenimi koreninskimi sistemi ali pa drobimo veje. Mulčerji nam tako prihranijo zamudno pobiranje in odstranjevanje ostankov rastlin, ki ostanejo na terenu poseke ali pa nam pomagajo pripraviti novo obdelovalno površino. Obstajajo mulčer za motokultivator, mulčer za traktor, mulčer za bager ali vrtni mulčer, ki nam učinkovito pomaga pri ureditvi okolice.

Mulčer za motokultivator je zelo pripraven

mulčer za traktorČe niste preveč zahteven uporabnik mulčerja, je idealen mulčer za motokultivator. Cenejši je od mulčerja za bager, a tudi njegova zmogljivost je šibkejša. Res pa je, da je ta izvedba idealna, če imamo opravka z majhnimi površinami. Toda kupiti tovrstno napravo se ne splača vedno, saj nima smisla, da bi nam naprava dolgo stala v skednju ali v garaži. Če se mulčanja lotite občasno ali skoraj nikoli, je bistveno bolje, da namesto mulčerja za motokultivator, mulčerja za traktor ali vrtnega mulčerja najamete podjetje, ki bo mulčanje opravilo za vas. Ponašamo se z bogato tehnologijo, zato lahko mulčanje izvedemo tudi v primeru slabšega dostopa ali pa morda velikih strmin, kjer je potrebno uporabiti takšne mulčerje, ki se na strmini ne prevrnejo. V vsakem primeru bomo storitev opravili popolno in ugodno. Če pa bi vendarle želeli kupiti svojo napravo, vas vabimo, da si ogledate, kaj trenutno ponujamo, saj imamo na zalogi pogosto kakšen rabljen mulčer, ki je v prvovrstnem stanju, saj smo profesionalci, ki smo od svojih strojev odvisni, zato za njih venomer zgledno skrbimo, kar v pozitivnem smislu občutijo tudi naši kupci, ki naše rabljene naprave kupijo.

Mulčerji se uporabljajo na najbolj zahtevnih terenih

Mulčanje se izvaja na travnikih in v gozdovih, ko želimo pripraviti teren za obdelavo ali pa samo počistiti poseko. Ko smo v gozdu opravili poseko, je primerno izvesti mulčanje, saj bomo tako gozdna tla pripravili, da se bodo hitreje obnovila in da se bo gozd lažje in hitreje zarastel. V starih panjih se lahko naselijo škodljivci, poleg tega pa stari panji ovirajo razrast korenin novih dreves. Oglejte si še ponudbo storitve drobljenja kamna.

Več informacij o drobljenju in drobilcih lahko najdete tukaj.