Drobilec vej

Drobilec vej oz. drobilec lesa je pripraven, saj lahko z njegovo pomočjo počistite vse veje, ki so nastale kot posledica obrezovanja dreves oziroma standardnega spomladanskega čiščenja na vašem vrtu. Drobilec vej oz. drobilec lesa namreč zmelje vse veje, kar je najhitrejši način, da se jih iznebite. Naše podjetje lahko za vas opravi mletje vej z našim drobilcem za veje. Poleg drobilca za veje imamo še druge drobilce, kot so denimo drobilec za sekance in drobilec za kamenje, s katerimi lahko očistimo vaš teren. Delo vedno izvedemo profesionalno in maksimalno učinkovito. Vedno se trudimo, da so naše cene storitev konkurenčne oziroma ugodne. Izvajamo tudi odkup lesa.

Drobilec

Drobilec vej za zeleni kompost

Če se odločite, da boste s pomočjo drobilca očistili vaš vrt, boste z njegovo pomočjo naredili uslugo okolju in še nekaj dobrega za vaš vrt oziroma vašo njivo. Če veje enostavno skurite na odprtem, kot je običaj v naših krajih, potem boste imeli kar nekaj ur dela, da boste nadzirali ogenj in popravljali gorišče, da bo na koncu zgorelo vse. Delo je neprijetno in zamudno, ker se morate ves čas ogibati gostim oblakom dima. Poleg tega v največ primerih veje dokaj slabo gorijo, saj redko kdo počaka kak mesec ali bolje dva, da bi se veje vsaj delno posušile in tako gorele lažje in z manj dima. Seveda je stopnja onesnaževanja v primeru, ko kurite vlažne, komaj odrezane veje toliko večja, saj je znano, da moker les oddaja več škodljivih emisij. Zato vam predlagamo, da si raje omislite drobilec vej oziroma drobilec lesa. Tako kot z drobilec za kamenje lahko neuporabne kamne predelate v pesek, ki ga lahko denimo uporabite za popravilo makadama, boste z drobilcem lesa veje hitro in enostavno ter brez nadležnega in nepotrebnega kurjenja predelali v kup sekancev, saj je drobilec vej dejansko drobilec za sekance. Te sekance lahko pustite nekaj mesecev in jih občasno obračate. Veje, zdrobljene z drobilcem vej oziroma drobilcem lesa, bodo sčasoma zgnile, vi pa boste dobili odličen kompost, s pomočjo katerega boste lahko pognojili vaš vrt.

Drobilec lesa za boljši gozd

Tako, kot je drobilec za kamenje ključen v primeru, če želite očistiti polje, na katerem boste uredili njivo (drobilec za kamenje je boljša opcija kot izkopavanje in odvažanje kamnov in manjših skal na drugo lokacijo), je drobilec vej oziroma drobilec lesa ključen za to, da bo vaš gozd ostal zdrav tudi po poseki. Ko posekamo gozd, najprej izvozimo hlodovino, ki nam prinese dobiček (bodisi, da gre za drva ali »boljši« les, ki je primeren za predelavo). Seveda pa v gozdu ostanejo veje, ki so bolj ali manj neuporabne in so na nek način lesni drobir, ki nima prave ekonomske vrednosti. Toda tudi veje je treba počistiti. Ne gre samo za to, da so naši gozdovi skaženi, če na tleh leži na kupe obžaganih vej. Gre za to, da se lahko v tovrstnih vejah zaredijo škodljivci, ki lahko gozd preplavijo oziroma okužijo, tako da se njegova kakovost poslabša. Na drugi strani je odvažanje vej iz gozda in kurjenje naporno, zamudno in ekološko problematično, saj v okolje sprostimo škodljive izpuste.

drobilec za veje

Drobilec vej je za gozd zelo koristen

Drobilec vej oziroma drobilec lesa je zelo učinkovit stroj, ki veje zmelje. Tovrstni drobilec namreč naredi to, kar bi se po naravni poti tako ali tako zgodilo. Odžagane veje bi namreč sčasoma tako ali tako zgnile, le trajalo bi zelo dolgo časa. Drobilec pa vse skupaj pospeši, saj majhni koščki vej zgnijejo zelo hitro. Tako so gozdna tla dejansko kakovostno pognojena in pripravljena na sprejem novih semen oziroma sadik dreves, ki bi jih naokrog nametane veje ovirale pri rasti. Vaš gozd bo tako lepo urejen in po poseki boste vzpostavili najboljše pogoje za razvoj gozda.

Drobilec lesa v naši režiji se splača

Nobene potrebe ni, da bi kupovali svoj drobilec vej, saj lahko za to storitev najamete nas. Na voljo imamo drobilce za sekance, s katerimi bomo očistili vaš gozd ali vrt ter raztrosili zmleti material, ki bo omogočal, da bo vaš gozd ustrezno pognojen. Alternativno pa bomo veje lahko tudi odpeljali in drobljenje izvedli pri nas. V vsakem primeru vam bomo ponudili prvovrstno storitev po zelo ugodnih cenah, saj se vedno trudimo, da smo na trgu konkurenčni. Vedno se trudimo, da svojo storitev našim naročnikom prilagodimo tako, da kar najbolj upoštevamo njihove želje oziroma potrebe.