Podiranje dreves

Nudimo strokovno podiranje dreves, prilagojeno zahtevnosti in lokaciji. Zavezani smo k zagotavljanju varnega in učinkovitega odstranjevanja dreves, ki predstavljajo tveganje za okolico ali so moteča. Naši izkušeni arboristi uporabljajo različne tehnike poseka za doseganje najboljših rezultatov.

Spoznajte naše storitve:

  • Posek dreves z uporabo vrvnih tehnik: Kontroliran posek dreves z natančno uporabo vrvnih tehnik.
  • Podiranje dreves iz dvižne košare: Uporaba dvižne košare za posek dreves iz višine.
  • Podiranje dreves z dvigalom ali žerjavom: Varno odstranjevanje dreves z uporabo strojev.
  • Klasičen gozdarski posek: Tradicionalen način gozdarskega poseka dreves.
  • Strojna sečnja dreves: Učinkovita uporaba strojev za sečnjo.

Naš cilj je zagotoviti varnost bližnje infrastrukture med posekom dreves. Pristop k poseku je prilagojen glede na zahtevnost sečnje in dostopnost lokacije.

user

Brezplačen ogled na terenu:

Milan Umek

T: 041 714 883
E: milan.umek@tisa.si

Svetoval Vam bo kaj je potrebno izvesti in Vam posredoval ponudbo.

Kakšni so razlogi za podiranje dreves?

  • Suho drevo: Drevo, ki je suho, predstavlja tveganje za okolico.
  • Slabo stanje drevesa: Drevo, ki se ga ne da izboljšati in ogroža varnost.
  • Poškodbe debla in krošnje: Drevo z večjimi poškodbami, ki vplivajo na njegov naravni izgled in stabilnost.
  • Poškodovane korenine in oslabljena stabilnost: Drevo s poškodovanimi koreninami, ki ogrožajo stabilnost drevesa.
  • Gradnja novega objekta: Potreba po poseku dreves zaradi gradnje novih objektov na lokaciji drevesa.

Pred posekom drevesa je priporočljivo posvetovanje z arboristom, ki vam lahko svetuje glede rešitev za ohranitev drevesa ali varno izvedbo poseka.

ISA Certified arborist

V naši ekipi imamo arborista z mednarodno licenco "ISA Certified arborist" od leta 2008 in prvega NPK negovalca dreves na višini v Sloveniji. Dela izvajajo delavci z opravljenimi izpiti AVTA in AVTB (arboristične vrvne tehnike) in večletnimi delovnimi izkušnjami.

ICA-Cert-ICA-Member

dr.Lena Marion; ML-0334A

Kako poteka podiranje drevja v mestu?

Podiranje dreves v urbanih okoljih je treba izvajati s skrbnostjo in strokovnostjo, da se zagotovi varnost ljudi in neposredne okolice. S tem se ohranja ravnotežje med urbano infrastrukturo in ohranjanjem zelenih površin.

V podjetju Tisa se sečnje dreves lotimo strokovno in varno. Postopek poteka po ustaljenih korakih.

Ocena stanja dreves: Pred začetkom podiranja je nujno izvesti temeljito oceno stanja dreves. Strokovnjaki naj pregledajo drevesa in prepoznajo morebitne nevarnosti, kot so poškodbe, bolezni ali nestabilnost. To omogoča načrtovanje varnega postopka podiranja.

Pridobitev dovoljenj: Za podiranje dreves v mestnih območjih je treba pridobiti ustrezna dovoljenja in soglasja. To vključuje komunikacijo s pristojnimi organi in obvestilo prebivalcev v bližini o postopku podiranja.

Uporaba primerne opreme: Pri podiranju dreves v mestih je ključnega pomena uporaba specializirane opreme, ki omogoča natančno in nadzorovano podiranje. To zmanjšuje tveganje za okolico in ohranja integriteto bližnjih struktur.

Zaščita okolja: podiranje dreves zahteva tudi sprejetje ukrepov za zaščito okolja. To vključuje preprečevanje poškodb drugih dreves, rastlin in habitatov, ter preprečevanje morebitne škode na mestni infrastrukturi.

Varstvo ptic in drugih življenjskih oblik: Pred podiranjem dreves je treba preveriti morebitno prisotnost gnezd ptic ali drugih življenjskih oblik. Če so prisotni, je treba upoštevati varstvene ukrepe, kot je izvedba podiranja izven obdobja gnezdjenja.

Odstranjevanje odpadkov in obnova: Po podiranju dreves je treba odstraniti lesne odpadke in izvesti obnovo območja. Sadike dreves lahko predstavljajo trajnostno rešitev za ohranjanje zelenih površin v mestih.

obrezovanje dreves na višini

Kakšna je cena podiranja drevesa?

Cena podiranja drevesa je odvisna od velikosti, lokacije oz. dostopnosti drevesa in terena, kjer to raste. Pred vsakim posekom drevesa si naši arboristi natančno ogledajo lokacijo, nato pa na podlagi videnega določijo ceno za storitev. Ogled in svetovanje sta popolnoma brezplačna.

Če želite, vam lahko posekano drevo tudi razrežemo na želeno dolžino ali pa vam vejevje in hlodovino po dogovoru tudi odpeljemo.

Podiranje dreves in dvig s strojem oz. strojna sečnja
Strojna sečnja dreves: za posek dreves uporabljamo stroje.
podiranje sreves v mstu
Uporaba strojev za posek dreves pride prav tudi v mestih.
Podiranje dreves z dvigalom za zahtevne poseke.
Podiranje dreves z dvigalom za zahtevne poseke.

Frezanje drevesnih štorov – ustvarimo prostor za novo namembnost

Drevesni panj, ki ostane po poseku drevesa, pogosto predstavlja oviro za nadaljnje delo in uporabo prostora. Pri podjetju Tisa Ljubljana vam nudimo storitve frezanja drevesnih štorov, ki omogočajo odstranitev teh ovir. Frezanje je še posebej uporabno v urbanem okolju in omogoča ponovno uporabo prostora za novo namembnost. Po želji lahko na mestu, kjer je prej stalo drevo, zasadimo novo drevo.

Izberite varno in učinkovito podiranje dreves

Drevesa so običajno velika in lahko s krošnjo tehtajo tudi nekaj ton. Ko začnejo padati, postane njihovo gibanje nepredvidljivo in odvisno od številnih dejavnikov: terena, oblike krošnje, poškodb in nagiba debla, zaseka, ščetine, vetra ipd.

Pravilno podiranje dreves je torej zahtevno in nevarno opravilo, ki zahteva strokovno znanje in opremo. Naši strokovnjaki vam zagotavljajo varno in učinkovito odstranitev dreves ter vam svetujejo glede nadaljnjih korakov.

Če imate torej v okolici doma višje drevo, ki ga je zaradi varnosti, bolezni ali videza treba podreti oziroma posekati, nas pokličite. Naši strokovno usposobljeni arboristi si bodo ogledali teren ter vam svetovali o nadaljnjih korakih.

Za brezplačen ogled na terenu in strokovno svetovanje nas kontaktirajte!

This site is registered on wpml.org as a development site.