Posek in spravilo

  • Gozdarsko sečnjo in spravilo opravljamo z lastnimi kapacitetami in z najetimi podizvajalci. Vsi izvajalci so primerno strokovno usposobljeni in imajo opravljen NPK.
  • Za večje količine poseka in ob primerni terenski konfiguraciji organiziramo strojno sečnjo, ki je varna, ekonomična in hitra.
  • Na zelo zahtevnih in strmih terenih organiziramo žičnično spravilo.
user

Brezplačen ogled na terenu:

Andraž Peterman

T: 051 217 609
E: tisa@tisa.si

Svetoval Vam bo kaj je potrebno izvesti in Vam posredoval ponudbo.

Posek dreves – strojna sečnja z bagrom

Na fotografiji desno strojna sečnja lesa za energetske potrebe s pomočjo klešč Hydraram na lokaciji Pivka – Selce. Bager s kleščami odreže drevo in ga odloži na kup. Takšen način sečnje je primeren, kadar kleščenje debel ni potrebno zaradi nadaljnje predelave v sekalniku. Strojna sečnja z bagrom in kleščami je zelo učinkovita tudi ob vodnih kanalih oziroma pri čiščenju brežin.

Strojna sečnja z bagrom je mogoča tudi pri redčenju gozdnih površin. Na predelih, kjer je dostop otežen, se sečnja opravi ročno, nato pa se drevesa izvleče in pripravi za spravilo.

hydraram tisa e1426513764457 1
DSC05148
IMG_3660
DSC05150

Junija 2022 smo za Agrarno skupnost Črni Kal opravili sečnjo in spravilo borovcev. Z redčenjem smo poskrbeli za več svetlobe in boljšo rast, okrogli les borovcev pa je bil uporabljen za pilote.

This site is registered on wpml.org as a development site.