Sečnja in spravilo lesa

V podjetju Tisa se zavzemamo, da se gozdarska sečnja in spravilo lesa izvajata celovito, zato pokrivamo vse vidike poseka dreves in spravila lesa. Lotimo se tako manjših posegov za zasebne stranke kot izjemno obsežnih projektov, nudimo pa tudi storitev letni posek gozda. Sodelujemo z izkušenimi strokovnjaki sorodnih panog, kar nam omogoča, da se prilagodimo različnim zahtevam in terenskim pogojem.

Naše storitve vključujejo:

  • letni posek gozda,
  • gozdarska sečnja in spravilo lesa z lastnimi kapacitetami in izkušenimi podizvajalci,
  • strojna sečnja lesa za večje poseke,
  • spravilo lesa z žičnico na zahtevnih in strmih terenih.
user

Brezplačen ogled na terenu:

Andraž Peterman

T: 051 217 609
E: tisa@tisa.si

Svetoval Vam bo kaj je potrebno izvesti in Vam posredoval ponudbo.

Letni posek gozda

Letni gozdni posek pomeni v enem letu predvideno količino posekanega lesa v gozdu. Tovrstna sečnja lesa je ključna za zdravje gozda, a lahko za lastnika zaradi samega obsega del pogosto predstavlja veliko breme. Poleg tega sta lahko sečnja in spravilo lesa iz gozda v določenih situacijah zelo zahtevna in nevarna, vendar gre za vedno izvedljivo opravilo. Pomembno je, da izvajalec izbere pravi način dela in vso potrebno opremo.

V podjetju Tisa vam lahko pomagamo pri vseh storitvah, potrebnih za letni posek gozda, po dogovoru pa lahko poskrbimo tudi za odkup lesa. Ekipe podjetja Tisa so izkušene in izurjene za različne situacije v gozdu, poleg tega pa imamo sklenjeno tudi primerno zavarovanje v primeru, da kljub upoštevanju varnosti in pravilnemu pristopu k delu pride do morebitne poškodbe v okolici poseka.

sečnja in spravilo lesa v gozdu s strani podjetja Tisa - delavec žaga veje
strojna sečnja in spravilo lesa v gozdu s strani podjetja Tisa
sečnja in spravilo lesa v gozdu s strani podjetja Tisa

Gozdarska sečnja in spravilo lesa

Gozdarsko sečnjo in spravilo lesa opravljamo z lastnimi kapacitetami in izkušenimi podizvajalci. Naše usposobljene ekipe imajo vse potrebno znanje za kakovostno izveden posek, pri velikih projektih pa tesno sodelujemo z izbranimi podizvajalci, ki so primerno strokovno usposobljeni in imajo vse potrebne certifikate.

Po potrebi vam lahko po poseku ponudimo tudi čiščenje gozdnih površin oz. mulčenje grmovja in štorov, ki se izvaja z zmogljivimi stroji za odlične rezultate.

Strojna sečnja

Strojna sečnja je potrebna takrat, ko se v gozdu organizira obsežna sečnja lesa. Gre za varen, ekonomičen in izjemno učinkovit način poseka, ki se izvede samo takrat, ko to dopuščajo terenski pogoji. Sem spada tudi strojna sečnja z bagrom, ki je še posebej primerna za poseke dreves za energetske potrebe ter redčenje gozdnih površin.

Naše ekipe imajo vsa potrebna znanja in certifikate za upravljanje s stroji, zato delo poteka varno, premišljeno in hitro.

strojna sečnja in spravilo lesa v gozdu s strani podjetja Tisa

Spravilo lesa z žičnico

Na zahtevnih in strmih terenih, kjer bi bilo strojno spravilo preveč tvegano, izvajamo spravilo lesa z žičnico. Gre za način spravljanja lesa v gozdu, ki je bil v uporabi že pred 200 leti, le da dandanes poteka popolnoma sodobno s pomočjo žičnic in žičnih žerjavov. Sam postopek postavitve žičnic je zahteven, zato ga opravljajo samo izkušeni gozdni delavci. Na ta način sta sečnja in spravilo lesa tudi na zahtevnih terenih karseda varna in učinkovita.

S stalnim vlaganjem v opremo in strokovno usposabljanje ekip smo kos najzahtevnejšim izzivom, ki jih prinašata sečnja in spravilo lesa. Zagotavljamo zanesljive in trajnostne rešitve ter prispevamo k uravnoteženemu gospodarjenju z gozdnimi viri. Ekipa podjetja Tisa vam je na voljo za brezplačen ogled na terenu, nato pa bomo podali strokovne nasvete in pripravili konkretne ponudbe. Z nami ste na pravi poti do dobro urejenega gozda.

This site is registered on wpml.org as a development site.