Mulčer

mulčerjiMulčer je izvrstna naprava, ki vam lahko prihrani ogromno dela, hkrati pa je delo opravljeno bolje, kot bi bilo ročno ali pa z napravami, ki so za tovrstno opravilo neprimerne. V našem podjetju vam lahko opravimo vse vrste mulčenja, saj imamo na razpolago zelo bogat tehnološki park. Tako imamo na voljo tudi mulčer za strme terene oziroma mulčer za brežine in lahko torej s samohodnim mulčerjem opravimo delo na mestih, kjer z drugim mulčerjem tega ne bi mogli storiti. Polega tega pa vam v našem podjetju nudimo tudi druge storitve, kot je denimo obrezovanje okrasnega drevja. Cena mulčerja je pri nas ugodna.

Cena mulčerja se vam splača

Če imamo na voljo samohodni mulčer, ki je idealen mulčer za strme terene oziroma mulčer za brežine, lahko košnjo trave in podrasti opravimo tudi na terenih, ki jih bi brez tega mulčerja opravili le zelo težko ali pa sploh ne. Cena mulčerja se vam v tem primeru vsekakor splača, saj bo delo opravljeno na najboljši možen način.

Mulčer je vsestransko koristen

MulčenjeMulčer je tako koristna naprava, da je gotovo vredno plačati ceno mulčerja. Če pogledamo primer gozdnih tal, ki jih je po poseki potrebno počistiti, ali pa če gre za del gozda, na katerem želimo vzpostaviti travnik oziroma obdelovalno zemljo, že kratek razmislek govori v prid mulčenju. Ta postopek namreč omogoča, da na poraščenih tleh zmeljemo manjša drevesa, podrast, travo in celo korenine ter panje do globine 30 cm. Odpade zamudno ročno delo, delo s traktorji, s katerimi izvlačimo panje, ali požiganje tal. Pri požiganju tako ali tako ostanejo korenine, ki jih je potrebno izkopati. Pri prekopavanju pa uničimo celotne kolonije mikroorganizmov, ki pomagajo rastlinam do uspešnejše rasti. S postopkom mulčenja enostavno v enem dnevu storimo to, kar bi narava tako ali tako storila v mesecih, letih ali desetletjih razkrajanja ostankov živih organizmov. Ostanki mulčenja namreč zgnijejo in tako ostane na voljo ogromno mikroorganizmov, s katerimi naravi pomagamo, da se hitro obnovi.